Samson Laizer

Bedrijf: Mr. Spice

Samson, beter bekend als Mr. Spice, is 38 jaar oud en hij heeft drie kinderen. Door zijn onderneming hebben zijn kinderen de mogelijkheid om naar school te gaan. Zijn vrouw is werkzaam als huisvrouw en neemt de zorg van de kinderen op zich.

Samson runt een eigen biologische groentetuin in het centrum van Arusha. Zo’n 4 jaar geleden begon hij aan zijn bedrijf en ziet hij zijn bedrijf jaarlijks groeien. In deze groentetuin verbouwt hij groente en kruiden.

Boerenkool, kamille, veldsla, peterselie en bosui zijn voorbeelden van producten die hij verbouwt. Momenteel heeft hij twee mensen in dienst die hem helpen bij het verzorgen van zijn producten en verkoopt hij zijn producten aan een aantal hotels in Arusha.

Samson heeft grote plannen voor zijn onderneming. Zo staan er een waterpomp, watertank en irrigatiesysteem op zijn verlanglijstje. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden om visvijvers te bouwen en is er nog ruimte om meer groenten en kruiden te verbouwen.

De dromen van Mr. Spice zijn groot. Hij wordt ook niet voor niets omschreven als kundig, ervaren en gedreven! Eigenschappen die goed van pas komen bij het runnen van een eigen onderneming.

Zijn grootste droom is het openen van een eigen winkel in zijn eigen tuin, zodat hij vanuit zijn tuin zijn producten kan verkopen.