Faustin & Simon

Bedrijf: Milling Station

Faustin en Simon zijn twee jonge ondernemers die met dank aan Cross Your Borders hun eigen onderneming gestart zijn. Zij kwamen met het idee om diensten te verlenen aan de gemeenschap door het inzetten van freesmachines voor het malen van grondstoffen! Deze onderneming bevindt zich op zo’n 13 kilometer van Misungwi.

Met dank aan hun microkrediet konden zij aan hun reis beginnen. Deze reis begon met het kopen van een perceel, het in kaart brengen van het bouwproves en het aanschaffen van machinesets. Deze machinesets bestaan uit een maismachine en een rijstmachine, waarmee deze ondernemers de gemeenschap kunnen voorzien van mais en rijst. 

Faustin en Simon hebben een lange weg af moeten leggen, waarbij het aansluiten van de electriciteit op zich heeft laten wachten. Met veel geduld en de hulp van een technicus is de stroomvoorziening aangesloten en zijn de machines gerepareerd. Hierdoor konden deze ondernemers eindelijk aan de slag gaan! 

Tot nu toe gaan de zaken erg goed! Het aantal klanten neemt toe en deze klanten zijn blij met de diensten die Faustin en Simon verlenen! Nu hun onderneming begint te lopen, kunnen zij gaan investeren in de toekomst en hun gemeenschap van deze diensten blijven voorzien.