BEATRICE SHIRIMA (27)

Winkel: Kantoorbenodigdheden en levensmiddelen

Gezin: Moeder van 2 zoons; Baracka (1 jaar) en Benson (2)

Wie is Beatrice 

Beatrice was de beste van haar klas tijdens de training voor het opstarten van een eigen bedrijf. Ze was ondernemend, enthousiast en ondanks dat ze zwanger was, miste ze nooit een training.

Beatrice heeft twee zoontjes. Haar oudste zoon is Benson ( 2 jaar) en haar jongste zoon is Baracka. (12 maanden)

       Haar bedrijf       

Beatrice heeft een winkel met kantoorbenodigdheden en levensmiddelen.

Beatrice heeft met haar microkrediet spullen als pennen, potloden, enveloppen gekocht. Ook kocht ze etenswaren en huishoudelijke producten. Er zat een school dicht bij haar winkel waar de studenten dit soort dingen goed konden gebruiken. 

Ze had ontdekt dat sommige producten over de grens goedkoper zijn dan in haar eigen land, Tanzania.  Hierdoor kan zij de producten met meer winst verkopen.

Beatrice heeft flinke tegenslagen gehad. Haar man is plotseling overleden. Ook moest ze geopereerd worden voor de geboorte van haar tweede zoontje. Hier heeft ze veel napijn aan overgehouden. Hierdoor heeft ze haar winkel moeten sluiten. 

Toekomst 

Het gaat sinds eind 2016 steeds beter met Beatrice. Begin 2017 gaat Beatrice samen met stichting Sengerema kijken naar mogelijkheden om haar winkel weer te openen. 

 

Op bezoek bij Beatrice

Lijkt het je leuk om Beatrice te bezoeken? We organiseren 9daagse jongerenreizen naar Tanzania. Kijk hier voor meer informatie.