Company FunFair op uw school?!

Company FunFair is een tweedaags ondernemerschapsproject voor de onderbouw van vmbo, havo en vwo. Ook bieden we een speciaal programma aan voor mbo en de bovenbouw van havo en vwo. Tijdens het project starten leerlingen hun eigen bedrijfje op en runnen dit op een spetterende schoolmarkt. 

Ondernemerschapsproject

Uniek aan Company FunFair is dat het compleet georganiseerd wordt aangeboden: alle apparatuur, materialen én begeleiders worden meegenomen. De klassen worden begeleid door enthousiaste studenten van mbo, hbo en wo-opleidingen uit heel Nederland. Tijdens het project ervaren de leerlingen hoe ze een eigen bedrijfje opzetten via allerlei online en offline media en interactieve en creatieve opdrachten. We kijken hierbij ook naar het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Sociale functie

Het project heeft daarnaast een sociale functie. Familie, vrienden en buurtgenoten worden namelijk uitgenodigd voor de spetterende schoolmarkt. De opbrengst van de markt komt ten goede aan een stichting die jonge Tanzaniaanse ondernemers helpt bij het opzetten van een eigen bedrijf.  

Logeren in Tanzania?

Cross Your Borders, de overkoepelende stichting waar Company FunFair onderdeel van uitmaakt, organiseert ook jongeren- en schoolreizen naar Tanzania. Tijdens deze reis gaan we op bezoek bij Stichting Sengerema en logeren we bij de jonge ondernemers. Wil je meer weten over deze gave jongerenreizen? Klik hier.